Kaningården


Mitt stall består av 16 st fack med måtten 200 x 70 x 70 cm (1,4kvm).

Alla kaniner har en varsin tunnel de kan roa sig med(gnaga, springa igenom, mm), gott om strö och grenar från fruktträd.

Ett hägn på 86 kvm finns på gården och där får pensionerade honor och honor som inte har kullar för tillfället bo i tillsammans. 

 

Utomhus har jag ett antal hagar av kompostgaller där kaninerna får komma ut och springa av sig då och då. Har även ett par betesburar där några kaniner får bo i från vår till höst.
Om mig

Jag som har Solbackens kaniner heter Martina Haijlen. Jag är 32 år och bor ute på landet utanför Enköping med min sambo, våra två döttrar(födda 2016 och 2020) och våra djur.

 

Min första kanin kanin fick jag vid 6 års ålder, och jag har haft kaniner oavbrutet sedan dess. Första kullen (blandras) föddes 2003, och 2004 blev jag medlem i SKAF och började föda upp renrasiga kaniner. Japantecknade Holländska kaniner blev valet, en ras jag  fortfarande håller fast vid. De första Japanerna flyttade hit 2011.

 

2008 gick jag SKAFs kurs för de som driver handel med djur avsedda för sällskap och hobby.

Kursen är på 16 timmar och man går igenom kaninens historia, förbundets historia, kaninens anatomi, ekologi, etologi, näringslära, sjukdomar, reproduktion, fysiologi, djurskydd, miljö, transport, raser och mycket mer. Kursen är godkänd av Jordbruksverket.

Samma år registrerade jag min kaningård i SKAF, kaningårdsnummer 104.

Mitt uppfödarnummer är E93.

 

Förutom kaniner så är jag väldigt intresserad av fotografering.